5. Työni nyt

Viimeiset neljä kuukautta olen työskennellyt vastaanotossa Arena Suite -nimisessä hotellissa.
Nimi Ida merkitsee montaa asiaa espanjassa, jonka takia nimeni on Idda. Nopealla googlettamisella löytää vastauksen ;)!

Työ on mukavaa ja hyvin vaihtelevaa asiakkaista riippuen.
Työnkuvaani kuuluu mm. varauksien tekeminen, puhelimeen vastaaminen (joka soi taukoamatta arkisin), asiakkaiden vastaanotto, uloskirjautuminen, laskutus, opastaminen sekä kaikki siltä väliltä. Joinakin päivänä retkiä varataan paljon kun taas seuraavana päivinä kysytään vain neuvoa lähimpään kauppaan.

Vastaanotossa käytettävä tietokone, myös takahuoneessa käytetään usein tietokoneita, varsinkin varauksien vahvistamiseen ja tarkistukseen.


Joka päivä valmistellaan seuraavan päivän tulevien asikkaiden tiedot ja paperiversio saapuvista asiakkaista ja huoneista.

Myös lähtevät huoneet tulostetaan,jossa näkyy myls mahdolliset jääneet laskut.

Yksi kirjoittamani viesti asiakkaalle varausohjelmassa.

Pyyhkeiden ja muiden asioiden vuokrauskuitti respasta.
Tässä yksi monista kansioista johon laitetaan päivän aikana tulleet paperit. Arcivar-kohtaan laitetaan paperit jotka mapitetaan samana päivänä. Siinä säilytetään myös terveyskysely paperit englantilaisille asiakkaille.

Vastaanotossa ohjataan myös paljon talon henkilökuntaa ja pidetään heitä ajan tasalla päivän asioista.


Työaikani ei vaihtele paljoa ja yleensä työskentelen 10-17 joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Aamut ovat yleisesti aina hiljaisia ja viikonloppuisin aamupäivästä saattaa olla jo kiire. Respassa työskentelen lähes aina toisen henkilön kanssa, mutta muutaman kerran olen myös ollut yksin.

Vaikka työ vaikuttaa suurimmaksi osaksi helpolta on se kuitenkin hyvin haastavaa ja täytyy kyetä tekemään monia asioita saman aikaisesti ja muistaa mitä on jäänyt kesken. Myös joustavuus on hyvin tärkeää niin työajoissa kuin palvelussakin. Joskus täytyy vaihtaa kollegan kanssa lennosta asiakasta joko kielimuurin takia tai siksi että asiakas saisi mahdollisimman hyvän palvelun toisen estyessä sitä tekemään.

Vastaanoton työstä ei tule muuta mieleen juuri nyt. Paljon saa kuitenkin tehdä mutta hyvin paljon on myös luppoaikaa!

Asiakkaiden onnistunut palveleminen on  hyvin palkitsevaa ja myös mukavat työkaverit!

Saludos,
Ida


Kommentit

Suositut tekstit