12. Aamiainen

Desayuna

Ajattelin kirjoittaa työvuorostani ja mitä se pitää sisällään.

Ensimmäisenä aamiainen, jossa työvuoro alkaa yleensä 8 ja loppuu 12. Aamiainen tarjoillaan yläkerrän ravintolassa.



Ensimmäisenä vuoroon saapuessa tarkistetaan missä rangossa työskennellään. Usein ensimmäinen puoli tuntia tai tunti työskennellään yksin (onneksi, sillä aamulla on aina hieman väsynyt ja jokainen työntekijä on unenpöpperössä) ja tämän jälkeen tulee lisää työntekijöitä.


Aamupalalla tarjoillaan kahvi sekä maito asiakkaille jotka sen haluavat, tee ja erikoiskahvit otetaan itse buffetista. Samalla kun kahvia tarjoillaan kerätään myös tyhjiä lautasia sekä kulhoja, lasit ja kahvikupit kerätään vain tarjottimella ja yleisesti vain silloin kun asiakkaat ovat lähteneet ja pöytä siivotaan sekä valmistellaan seuraavia asiakkaita varten.


Aamupalalla voi myös olla kahvi vastaava, eli täytyy lisätä uusia kahvi sekä maitokannuja jokaiseen rangoon ja viedä tyhjät tiskihuoneeseen. Tähän käytetään avuksi camareroa (eli kärryä). Kahvit ja maito täytetään keittiössä ja se joka on ollut kahvivastaavana laittaa aamupalan loputtua puhtaat kannut takaisin hyllyihin sekä teepannut, pienet maitokannut, kananmunakupit sekä hillokupit.



Buffet vastaava on myös erikseen ja siinä on yksi henkilö aluksi ja lopussa kaksi. Buffet vastaava lisää lautasia, laseja, teekannuja, kuppeja, aterimia, hillo- sekä kananmunakuppeja sekä tarkastelee että linjastoilla ei ole likaisia astioita tai aterimia. Buffet vastaava käyttää myös camareroa. Ruokailun loputtua buffet vastaava täyttää aterimet sekä valmistelee varalle toiset, täyttää kaikki lautaset ja kulhot, lisää mausteet ja kastikkeet (kastikkeet putsataan vedellä ja täytetään vajaat sekä lisätään jos purkkeja ei ole tarpeeksi, mausteisiin kuuluu myös pillit, hammastikut sekä käsipaperit) sekä putsaa pintoja puffetista.
Buffetti siis valmistellaan illalista varten ja lautasia sekä kulhoja pitää siirtää eri paikoille ja lasit sekä teekannut viedään pois ja erikoiskahvi- sekä mehukoneet peitetään.


Pöytä siivotaan tarjottimen kanssa ja viedään tyhjät tee, kahvi sekä maito kannut tiskipisteelle sekä otetaan vanhat aterimet ja paperit pois. Tämän jälkeen pöytään viedään puhdas aterinsetti, kahvikupit sekä lautaset ja pöytä on valmis uusia asiakkaita varten.




Aamiaisen ollessa lopuillaan vaihdetaan pöytäliinat ja kerätään sokerikulhot pois pöydistä. Tiskipisteet siivotaan ja niihin tuodaan puhtaat laatikot likaisia aterimia varten. Siivouksen jälkeen aletaan pöytiä valmistelemaan illallista varten.




Illallisen valmisteluun kuuluu aterimien, servettien, lasien sekä juonalistojen laittaminen pöytiin. Puhtaita laseja laitetaan myös sivupöydille.

Valmiselujen jälkeen joku täyttää sokerit, joku auttaa valmistelemaan illan buffetin ja viimeisenä lisätään pöytäliinoja, viedään pyykit pois sekä taitellaan servettejä valmiiksi.

Lähes kaikki lopettavat työt klo. 12 ja siirtyvät lounaalle työntekijöiden ruokalaan. Ruokalassa ei kukaan enään muista aamuväsymystään ja meteli on kova, mutta ei haittaa sillä olemmehan espanjassa ja täällä puhutaan kovaa, nopeasti ja paljon (jos olet hiljaa sinulta kysytään heti onko jokin asia vialla).

~Ida

Kommentit

Suositut tekstit