Ensimmäinen päivä alkoi ihmettelyllä, uusi kaupunki, uudet ihmiset sekä paljon uutta opittavaa. Saavuttuamme huoneesemme (joka sijaitsee hotellin alakerrassa yhdessä muiden työntekijöiden kanssa) jätimme matkatavaramme ja suuntasimme lähimmälle ruokapaikalle. Hotellin vieressä, noin 3 minuutin kävelymatkan päässä sijaitsee satama, jossa on ravintoloita ja drinkkipaikkoja, muutama kauppa, apteekki sekä ruokakauppa ja posti.
 |
| Kartassa on selitetty missä värissä mikäkin kauppa tai ravintola sijaitsee. |
Huoneemme on hyvin yksinkertainen ja vanha, eikä espanjalaisilla ole peittoja (vain lakanat). Kävin hakemassa varastosta lisä vilttejä matoiksi sekä tyynyjä, sillä huoneen lattiat ovat hyvin kylmät ja tyyny hyvin ohut ja pieni. Huoneeseen vaihdettiin myös uusi suihkukoppi, joka tuli hyvin tarpeeseen. Plussaa on että kaappitilaa on paljon ja tavarat saa sinne siististi ja pois jaloista.
 |
| hotellilta näkyvät maisemat yhdestä suunnasta |
Ensimmäisellä aterialla söin paikallista tuoretta kalaa sekä perunaa ja kasviksia. En ole suuri kalanystävä, mutta ruoka maistui hyvältä ja kala ihan erilaiselta kuin Suomessa,
Toisena päivänä meillä oli tapaaminen klo 8 miehen kanssa, joka kertoi ensimmäisestä työpäivästä sekä NIE -numerosta (espanjalainen sosiaali turvatunnus, jota tarvitaan jos työskennellään yli 3kk) sekä yleisistä säännöistä. Meidän tuli lähteä Arrecifeen heti ja palata klo. 13:00 yhdessä siskoni ja suomalaisen pojan kanssa. Varmistimme bussin ja lähdimme matkaan!
Pääkaupunkiin Arrecifeen oli noin puolen tunnin matka kahdella bussilla ja matka maksoi 2.10€. Monien mutkien ja neuvojen jälkeen löysimme paikan ja saimme hoidettua NIE -numerot.
Vietyämme paperit takaisin hotellille lähdimme 3 kilometrin päässä sijaitsevaan Costa de la Carmeniin kiertämään kauppoja ja syömään hyvin ennen ensimmäisen työpäivän alkamista. Maisemat oli hienoja ja sää suosi!
 |
| Bussipysäkin maisemat |
Carmenissa söimme siskoni kanssa erittain hyvää ruokaa! Sisäänheittäjä oli ystävällinen ja osasi jopa muutaman sanan Suomea. Puolestaan tarjoilijamme ei osannut puhua tai kommunikoida engalnniksi ja espanjan kieli ei ole vielä niin hallussa että olisimme tulleet yhteisymmärykseen.
Saimme kuitenkin ruuat tilattua ja yllätyimme iloisesti, ruoka näytti hyvältä ja maistui vielä paremmalta. Ravintolan isot ikkunat kruunasivat kauniin maiseman ja auringonlaskun jota sain ihailla hyvän ruuan sekä seuran parissa.
 |
| Maisema ravintolan ikkunasta |
 |
| Kolmea erilaista mohoa |
 |
| Viittä erilaista suolaa (mm. punaviinisuola, musteellavärjätty suola sekä tulinen suola) |
Seuraavaksi valmistaudutaan ensimmäiseen työpäivään!
~Ida
Kommentit
Lähetä kommentti